Joi, 2024-03-28, 5:08 PM
Bine ati venit Vizitator | Inregistrare | Login

Vocea moldava

Forma intrarii
Meniul site-ului
“Onoris Legis”
Recomandăm
Cautare
Calendar
«  Martie 2013  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Sondajul nostru
Noteaza site-ul meu
Total răspunsuri: 112
Prietenii site-ului
Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Informatii utile
Centrul de asistenta si consultanta juridica EuroMigration Italia 
REGIMURI FĂRĂ VIZĂ 
AUTENTIFICAREA ACTELOR DE STUDII, ELIBERATE DE CĂTRE INSTITUŢIILE DE ÎNVĂŢĂMÎNT DIN REPUBLICA MOLDOVA 
DECLARAŢIE DE VALOARE 
Vinuri moldovenesti 
Visto per l'Italia 
Scoala de limba italiana 
GOA Territory – ultimul trend in materie de distractie 
Admitere 2011 Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi 
Camera de comert si industrie moldo-italiana 
Principala » 2013 » Martie » 14 » Festivalul Martisor
8:50 PM
Festivalul Martisor

Femei in Primavara

    Padova, 13.03.2013
Comunicat de presa

  Peste 3000 de moldoveni din Padova au participat la festivalul Martisor - Femei in Primavara
La 10 martie in Padova a avut loc o festivitate de amploare - Martisor - Femei in Primavara, care a adunat in jur de 3000 de spectatori. Evenimentul a fost organizat de catre asociatia Bastina in cea mai mare piata din Uniunea Europeana, Prato Della Valle. Spectacolul a fost un omagiu adus tuturor femeilor care muncesc peste hotarele tarii, departe de copiii lor si care merg la sacrificii enorme pentru viitorul familiilor. Programul artistic a inclus concertul Nataliei Gordienco, a lui Pasha Parfeny, dansuri populare, recital de versuri, o poezie compusa de o fetita din Republica Moldova dedicata mamei sale care munceste peste hotarele tarii. Guvernul Republicii Moldova, in special Biroul pentru Relatii cu Diaspora (BRD) cu suportul companiei Air Moldova a contribuit substantial la organizarea evenimentului. Peste 1500 de martisoare confectionate manual in cadrul institutiilor pentru copii din mun. Chisinau au fost daruite diasporei. 
La eveniment a participat si consulul general al Republicii Moldova in Italia, Nicolae Nuca cu sotia sa si Victor Lutenco, Seful BRD. Nicoleta Nuca a fost voluntara in cadrul festivitatii. Spectatorii au ramas impresionati de prestatia scenica a Nataliei Gordienco si a lui Pasha Parfeny. Mai multe asociatii si grupuri au fost implicate in organizare: CONFAUD - Confederatia Asociatiilor Unite din Diaspora, Asociatia Connect-Moldova din Castelfranco Veneto, grupul de copilasi Micute Opincute al asociatiei Auser-Insieme, care au participat si la defilarea costumelor nationale, Asociatia Burebista, grupul de dansatori Hora Basarabiei al asociatiei Basarabia. 

Alexandru Marcinschi, presedintele asociatiei diasporale a felicitat toti compatriotii cu sosirea primaverii, iar doamnele cu ziua Internationala a Femeii: "Am deosebita placere sa va anunt, ca eu personal si asociatia Bastina a fost si va ramine mereu alaturi de problemele dumneavoastra, alaturi de tot ceea ce se petrece in Republica Moldova, deoarece e important ca intreaga societate de la mic la mare, inclusiv si noi cei ce suntem aici, departe de Tara, sa luptam pentru un viitor mai bun al neamului nostru, care pe parcursul istoriei a avut si are inca multe de infruntat. Doar impreuna vom reusi sa nu permitem istoriei sa se repete!”


Asociatia Bastina multumeste din tot sufletul pentru sustinere la organizarea acestui eveniment Guvernul RM, in particolar dl. Victor Lutenco seful Biroului pentu relatii cu Diaspora. Multumeste institutiilor pentru copii din mun Chicinau care au confectionat si donat martisoarele. La fel multumeste companiei Air Moldova ce a contribuit la organizarea acestui eveniment. Multumeste oaspetelui special, consulului general al Rep. Moldova in Italia, Nicolae Nuca si sotiei. Multumeste oaspetilor de onoare: Nicoleta Nuca pentru bunavointa si participarea ei voluntara la sarbatoarea. Multumeste Nataliei Gordienco cu Pavel Parfeni, care ne-au incintat cu vocile lor  extraordinare si temperamentul exploziv, ridicindu-se la inaltimea asteptarilor. Deasemenea multumeste asociatiilor care au colaborat la organizare: CONFAUD- Confederatia Asociatiilor Unite din Diaspora,  Asociatia Connect-Moldova din Castelfranco Veneto, presedinta Dna Ilona Miron. Grupul de copilasi Micute Opincute al asociatiei Auser-Insieme, presedinta Daniela Angel. Asociatia Burebista, presedinta Natalia Vasilisin.  Grupul de dansatori Hora Basarabiei al asociatiei Basarabia, presedinta Larisa Olarescu. O multumire particulara vine si Dl Sergiu Birca, responsabilul  serviciului de securitate si intregului grup de colaboratori. Nu in ultimul rind aduce multumiri membrilor asociatiei Bastina si nu numai, care isi dedica  timpul lor pretios pentru a promova cultura neamului nostru: 
Voce- Angela Chirinciuc
Clape - Dan Plesa
Nai - Nicu Singureanu
Saxafon- maestru Petru Dinjos
Dans modern Dan Tihonov
Recital de versuri - Ludmila Agachi, Samuele Caron
Si prezentatoarele:
Svetlana Visterniceanu
Iana Slobodeaniuc
Svetlana Birladeanu
Rodica Boltetescu

Imagini de la concertul de duminică au fost  trasmise de televiziunea italiană, (urmăriți reportajul video din minutul 8.00).

Ne adresam cu un mesaj  alesilor nostri  din partea  membrilor asociatiei Bastina, dar si a multor conationali care sunt ingrijorati de sitiatia politica din RM si care au rugat mult sa fie auziti in aceste zile de cotitura pe scena politica din tara, indemnind politicienii de acasa sa gaseasca un compromis politic in numele continuarii reformelor democratice, in numele dezvoltarii Rep.Moldova si a viitorului european al tarii. Toti noi cetatenii RM de peste hotare am sperat, lucrat, luptat pentru schimbari. Cu totii ne dorim un stat de drept, prosper liber si modern.Dorim ca cursul spre integrarea in UE sa continuie, deoarece este unica cale spre un viitor mai bun.

                        
  ASOCIATIA BASTINA


                                                                                                        

Vizualizari: 14057 | Adaugat de: Iris | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 5
5 Adrian Bayford  
0
O zi buna

Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Firma de împrumut Bridge Finance este garantată în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2% la bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu următoarele detalii (adrianbay0008@gmail.com)

4 Maria  
0
Salutare tuturor!
Sunt Maria, locuiesc în prezent în Bălți, Moldova. În prezent sunt văduvă cu Doi copii și am rămas blocată într-o situație financiară în octombrie și a trebuit să mă refinanțez și să îmi plătesc facturile. Am încercat să caut împrumuturi de la diverse firme de împrumut, atât private cât și corporative, dar niciodată cu succes, iar majoritatea baăncilor mi-au refuzat creditul. Dar, așa cum ar avea Dumnezeu, am fost prezentat unui Cooperativ Runs de către un bărbat al lui Dumnezeu, un creditor privat de împrumut care mi-a acordat un împrumut de 80.000 euro și astăzi sunt proprietar de afaceri și copiii mei se descurcă bine în acest moment, dacă trebuie să contactați orice firmă cu referire la asigurarea unui împrumut fără garanție, fără cec de credit, niciun co-semnatar cu doar 2% dobândă și planuri de rambursare mai bune și program, vă rugăm să contactați domnul Dante Paola prin e-mail: dantecooperativehelp@hotmail.com El nu știe că fac asta, dar acum sunt atât de fericit și am decis să îi las pe oameni să știe mai multe despre el și, de asemenea, vreau ca Dumnezeu să-l binecuvânteze mai mult. Îl puteți contacta prin e-mailul său: dantecooperativehelp@hotmail.com pentru apel rapid de chat sau whatsapp / +35677926593

Mulțumiri
Maria

3 jack wayne  
0
Am nevoie de un împrumut de ajutor foarte urgent
Ai nevoie de un împrumut de urgență de credit financiar?
* Transferul foarte rapid și imediat în contul dvs. bancar
De transfer foarte rapid și imediat în contul dvs. bancar
* Rambursarea începe opt luni după ce primi banii
cont bancar
* Rată scăzută a dobânzii de 2%
* Rambursare pe termen lung (1-30 ani) Lungime
* Termeni de împrumut flexibile și plată lunară
*. Cât timp este nevoie pentru a finanța? După depunerea cererii de credit
Vă puteți aștepta la un răspuns preliminar puțin 24 de ore
finanțare în 72-96 de ore de la primirea informațiilor de care au nevoie
de la tine.
Contactați legitim și companie de încredere licențiată autorizată
că asistența financiară în alte țări.
Pentru mai multe cereri de împrumut informationand forma de afaceri în comun, prin
e-mail: hostloanfirm@gmail.com
SIR JACK WAYNE
Director general
HOST ÎMPRUMUT FIRMA

2 john baton  
0
Am nevoie de un împrumut de ajutor foarte urgent
Ai nevoie de un împrumut de urgență de credit financiar?
* Transferul foarte rapid și imediat în contul dvs. bancar
De transfer foarte rapid și imediat în contul dvs. bancar
* Rambursarea începe opt luni după ce primi banii
cont bancar
* Rată scăzută a dobânzii de 2%
* Rambursare pe termen lung (1-30 ani) Lungime
* Termeni de împrumut flexibile și plată lunară
*. Cât timp este nevoie pentru a finanța? După depunerea cererii de credit
Vă puteți aștepta la un răspuns preliminar puțin 24 de ore
finanțare în 72-96 de ore de la primirea informațiilor de care au nevoie
de la tine.
Contactați legitim și companie de încredere licențiată autorizată
că asistența financiară în alte țări.
Pentru mai multe cereri de împrumut informationand forma de afaceri în comun, prin
e-mail: hostloanfirm@gmail.com
SIR JACK WAYNE
Director general
HOST ÎMPRUMUT FIRMA

1 Conovali  
0
Apreciez activitatea asociatiei Bastina, pe care o cunosc de multi ani, si la concertele càreia plec cu drag. Totusi trebuie sà fimi obiectivi atunci cind publicàm o stire/noutate – in cazul dat despre numarul moldovenilor presenti in Prato della Valle in ziua de 10 martie 2013. In duminica cu pricina cu atit mai mult era multà lume, deoarece citeva duminici precedente a fost timp urit, deci italienii cit si cetatenii stràini din oras au aprofitat de o duminica frumoasà p-u o plimbare. Personal am fost la concert si am vazut cà printe spectatori jumatate erau italieni, marocani, romàni etc. – persoane care la acel moment au venit in Prato la o plimbare, au vazut scena si au venit sà vada ce se intimplà. Priviti fotografiile care au fost facute de pe scena – chiar si cu ochiul liber se vede cà numarul este de 5-600 oameni – cei care stau nemijlocit in fata scenei, cei din planul doi sunt trecatori, care s-au oprit p-u o clipà, au privit si au plecat. Apropo, forma acestei pieti este a unui stadion olimpic (cu pistà de alergat), iar concertul a fost intr-un colt al piteti, asa cà lumea care este pe planul doi nu are nimic cu concertul. Stiu cà a da numere (in cazul dat exagerate) este un lucru careti poate aduce abvantaje si laude din partea autoritatilor Moldovei si Italiei, dar trebuie sà fim obiectivi. Nu este o forma de descurajare p-u asociatia Bastina, sper cà in continuare vor aduce cu suportul Guvernului artisti din Moldova p-u a ne simti mai aproape de casà – este doar un indemn de a fi mai obiectivi. Cred cà dreptul la replicà (si dreptul de a ma exprima liber) nu poate sà mi-l nege nimeni – suntem intr-o tarà democraticà! Succes asociatiei Bastina si tuturor moldovenilor.

Prenume *:
Email *:
Cod *: