Vineri, 2024-04-26, 1:55 AM
Bine ati venit Vizitator | Inregistrare | Login

Vocea moldava

Forma intrarii
Meniul site-ului
“Onoris Legis”
Recomandăm
Cautare
Calendar
«  Aprilie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Sondajul nostru
Noteaza site-ul meu
Total răspunsuri: 112
Prietenii site-ului
Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Informatii utile
Centrul de asistenta si consultanta juridica EuroMigration Italia 
REGIMURI FĂRĂ VIZĂ 
AUTENTIFICAREA ACTELOR DE STUDII, ELIBERATE DE CĂTRE INSTITUŢIILE DE ÎNVĂŢĂMÎNT DIN REPUBLICA MOLDOVA 
DECLARAŢIE DE VALOARE 
Vinuri moldovenesti 
Visto per l'Italia 
Scoala de limba italiana 
GOA Territory – ultimul trend in materie de distractie 
Admitere 2011 Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi 
Camera de comert si industrie moldo-italiana 
Principala » Arhiva intrărilor


În ultimii ani, tot mai mulţi agenţi economici din localităţile raionului Cantemir îşi anunţă disponibilitatea de a lansa afaceri în spaţiul rural, transmite gazetadesud.md.

Spre bucuria noastră, a tuturor, majoritatea lor dau dovadă de o bună pregătire întru realizarea proiectelor elaborate, obţinând rezultate meritorii, demne de urmat. Mai jos citiți câteva istorii de succes ale unor moldoveni care au îndrăznit să viseze și au reușit să atingă culmile succesului.

Liderul gospodăriei ţărăneşti „Sobor Ion” din comuna Sadâc, Ion Sobor, a reuşit să construiască un frigider pentru păstrarea producţiei agricole cu o capacitate de 400 de tone, unde a instalat, cu suportul Firmei „Moldfrig” din Străşeni, dou maşini cu compreso ... Detalii... »

Vizualizări: 1176 | Adăugat de: Iris | Data: 2011-02-21 | Comentarii (1)

La aceasta intrebare raspunde un chinez, stabilit cu traiul la Roma:
- Suntem extraordinar de muncitori, atat. Am lucra si sapte zile pe saptamana, daca ar fi posibil. Fratele meu isi mananca pranzul, stand dupa tejghea,  in timp ce face calcule si vorbeste cu clienti la telefon. Eu vorbesc acum in timp ce descarc marfa de azi dimineata. Cine vine in Italia stie ca va trebui sa sacrifice 10-15 ani, facand si lucru umil si fara sa cheltuie o lira in plus. Bunica si mama mea au inceput, lucrand intr-un restaurant cate 14-16 ore pe zi si au economist pe tot. Obiectivul a fost sa-si deschida intr-o zi o afacere proprie. Cand persoana simte ca a venit acel moment, se adreseaza prietenilor si rudelor de la care cere imprumuturi, restituindu-le cate putin. Intre chinezi exista o solidaritate nemaipomenita. Nici nu cred ca ati putea-o intelege pana la sfarsit. Multi sunt consa ... Detalii... »
Vizualizări: 853 | Adăugat de: Iris | Data: 2011-02-16 | Comentarii (0)

Asa si nu am inteles cine a organizat intalnirea care a avut loc joi, 10 februarie, a cui a fost initiativa, a diasporei, a ambasadei sau a lui Filat. Daca a lui Filat, atunci e semn ca incep alegeri anticipate. Sala din ambasada Moldovei in Belgia este una mica , dar tot nu am inteles principiul pe care au fost invitati cei din diaspora, pe linie de partid, sau de loialitate fata partide sau partide. Erau nu mai mult de 30 de conationali, aranjati in trei randuri pe scaune intr-o sala a amabasadei. In spatele lor in picioare toti angajatii ambasadei si misiunii RM pe langa UE. Toti din ambasada cu mutrele acre si incremenite, de-o importanta galactica , ii priveau dispretuitor pe cei din sala.
Paza personala , de la UE, caci a fost vizita oficiala, si Filat avea escorta, era  tipica europeana, zambitoare, raspundeau la intrebari, in comparatie cu cei din ambasada si misiune. Totdeauna spuneam ca cei care au fost membri de partid, in special comunist, sunt ranc ... Detalii... »

Vizualizări: 833 | Adăugat de: Iris | Data: 2011-02-13 | Comentarii (0)

Vizualizări: 1087 | Adăugat de: Iris | Data: 2011-02-09 | Comentarii (0)



Nu mai avem rabdare. Aroganta, incultura si incompetenta celor de prin birouri si oficii ne sufoca de cate ori, noi, moldovenii din Italia, ne intoarcem in Moldova si avem nevoie sa perfectam niste acte.
De data asta una din membrele asociatiei noastre a apelat la Oleg Brega de la "Inamicul public" , pe care il vedem la moment cel mai indraznet si cu dorinta mare de a scoate la iveala problemele inradacinate in societatea moldoveneasca .

Apelul nostru a fost imediat sustinut de o asultataoare , care n-a intarziat sa ne sustina. Ii multumim. Nici nu este de mirare. Ii sugeram lui Oleg Brega sa se prefaca intr-o zi chipurile venit din Italia si ca ar avea nevoie urgenta sa-si perfecteze vreun document. Sa mearga cu camera de luat vederi ascunsa prin oficii si birouri.  Il asiguram ca ce va descoperi , va intrece chiar si cele mai indraznete presupuneri.

Vedeti ... Detalii... »
Vizualizări: 792 | Adăugat de: Iris | Data: 2011-01-13 | Comentarii (2)

A vorbi de poet este ca si cum ai striga intr-o pestera vasta…
Nu poate sa ajunga vorba pâna la el,fara sa-i supere tacerea.
Numai graiul coardelor ar putea
sa povesteasca pe harpa
si sa legene,din departare, delicata lui
singuratica slava.


Tudor Arghezi

Mihail Eminescu vede lumina zilei la 15 ianuarie 1850, la Botosani,  fiind al  saptelea copil dintre cei unsprezece, dintr-o familie de tarani români din nordul Moldovei. Anul acesta se implinesc 161 de ani de la nasterea marelui poet.


La steaua                         & ... Detalii... »
Vizualizări: 2964 | Adăugat de: Iris | Data: 2011-01-11 | Comentarii (0)

   Problema migrației este una din cele mai dureroase probleme ale Republicii Moldova. Cu toată dorința și străduința Guvernului RM  moldovenii deja plecaţi  nu au multe şanse să se reîntoarcă acasă din mai multe cauze şi nu toate sunt legate de aspectul economic. Copii din aceste familii, care se află deja pe teritoriul italian in mare majoritate nu mai doresc să se reîntoarcă , deoarece se simt străini in patria lor.

În   prezent în Italia are loc o adevarată revoluţie demografică. De exemplu în regiunea Veneto sunt 481 000 străini , ceea ce ar însemna ca fiecare al 10 locuitor cu reşedinţpă în această regiune nu este italian. Moldovenii reprezintă 28% din ei, o cifra depășită doar de Lombardia. Însă adevărata revol ... Detalii... »

Vizualizări: 785 | Adăugat de: Iris | Data: 2011-01-08 | Comentarii (1)

« 1 2 3 4